teren Snežnik-Trnovski gozd-Rakitovec 28.6.-30.6.2017

 

TERENI: Snežnik – Trnovski gozd – Rakitovec

BIO 2.L , EKNA 2.L,   Biogeografija: 28.6.-30.6.2017    (Paušič, Pipenbaher, Ivajnšič, Bakan)

Prenočišča so rezervirana in plačana iz vpisnin. Na Snežniku spite v Koči na Sviščakih (kontakt: Jadranka Ćošić 051-219-799), v Trnovskem gozdu pa prespite na Koči na Čavnu (kontakt: Zdravko Bratina 031-399-841). V Rakitovcu prespite v »stari šoili«. Na kočah je možno tudi toplo malicati, ampak je to vaša individualna odločitev. V Rakitovcu je izključno lastna kuhinja. Potrebujete SPALKE!

Na terenih potrebujete Mala flora Slovenije, dodatno lahko tudi slikovne ključe za rastline, pohodni čevlji – OBVEZNO!!!, dežni plašč, pisala, beležko, rezervna oblačila v primeru dežja, pokrivala, krema za sončenje, sredstvo proti klopom, dovolj hrane in pijače (vodo za pitje vzemite s seboj).

Teren v Trnovskem gozdu vodi asist. Danijel Ivajnšič in teren na Snežniku vodi asist. Igor Paušič ter na Rakitovcu asist. Nataša Pipenbaher.

Spodnjo tabelo si razlagamo sledeče: na lokacijo pridete in se tam zberemo ob 10:30, nato delate in prespite. Zjutraj se odpravite na drugo lokacijo, kjer se dobite ob 10:30 in se zapeljete na drugo lokacijo, kjer prespite. Tretji dan delate in se vračate domov.  Pot od Snežnika do Čavna traja ca. 1 uro 45 min. 

  28.6. 29.6. 30.6.
  delajo spijo delajo spijo delajo spijo
RAKITOVEC     BIO2 BIO1 BIO1  
SNEŽNIK BIO1 BIO1 EKNA1 BIO2 BIO2  
TRNOVSKI GOZD BIO2 BIO2 BIO1 ekna1 EKNA1  

Trnovski gozd: Prespi se na koči na Čavnu (do nje ni težko priti, če sledite smerokazom od kraja Predmeja naprej- urejena makadamska pot). Zadnja bencinska postaja je v Ajdovščini, zadnja trgovina in bankomat sta v Lokavcu. Vozite previdno. Cesta nas iz Cola do Predmeje vodi med slikovitimi vasmi: Gozd, Kovk, Otlica in Predmeja, kjer se cesta odcepi proti Lokvam in še kasneje v gozdu proti Čavnu. Pot iz MB traja ca. 2 uri in 20 min. Poglejte pot na googlemaps.


Snežnik: Najlažja pot je iz ILIRSKE BISTRICE (preko Mašuna je ponekod težavna gozdna pot!!!), kjer je na glavni cesti ( smer mejni prehod Jelšane) smerokaz za Sviščake (zavijete levo). Potem se vozite ves čas po glavni cesti (kmalu je makadam) in pridete do Sviščakov, kjer se zberemo.Pot iz MB traja ca. 2 uri in 15 min. Poglejte pot na googlemaps.

Rakitovec: Avtocesta za Koper, izvoz Črnik Kal, Zazid-Podpeč-Rakitovec (Buzet HR). Poglejte na googlemaps. Prespi se v stari šoli. Rakitovec imajo samo BIOLOGI.

Žan Cenc, 031-868-660, Snežnik

Andreja Savič, 031-546-755, Rakitovec

Danijel Ivajnšič, 031-476-645, Trnovski gozd

Spletno mesto za svoje delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih.