TEREN Snežnik-Trnovski gozd

 

TERENI: SnežnikTrnovski gozd

 

BIO 2.L , EKNA 2.L,   Biogeografija: 28.6.-1.7.2016    (Ivajnšič, Bakan, Paušič)

Prenočišča so rezervirana in plačana iz vpisnin. Na Snežniku spite v Koči na Sviščakih (kontakt: Jadranka Ćošić 051-219-799), v Trnovskem gozdu pa prespite na Koči na Čavnu (kontakt: Zdravko Bratina 031-399-841). Na kočah je možno tudi toplo malicati, ampak je to vaša individualna odločitev. Potrebujete SPALKE!

Na terenih potrebujete Mala flora Slovenije, dodatno lahko tudi slikovne ključe za rastline, pohodni čevljiOBVEZNO!!!, dežni plašč, pisala, beležko, rezervna oblačila v primeru dežja, pokrivala, krema za sončenje, sredstvo proti klopom, dovolj hrane in pijače (vodo za pitje vzemite s seboj).

Teren v Trnovskem gozdu vodi asist. Danijel Ivajnšič in teren na Snežniku vodita asist. Igor Paušič ter asist. Branko BAKAN.

Spodnjo tabelo si razlagamo sledeče: na lokacijo pridete in se tam zberemo ob 10:30, nato delate in prespite. Zjutraj se odpravite na drugo lokacijo, kjer se dobite ob 10:30, delate in se vračate domov.  Pot Snežnik - Čaven traja ca. 1uro 45 min.

 

 teren                                               kombinacija Snežnik-Trnovski 2016 

 

28.jun

29.jun

30.6.

1.7.

 

delajo

spijo

delajo

spijo

delajo

spijo

delajo

spijo

snežnik

BIO1

BIO1

BIO2

 

EKNA1

EKNA1

EKNA2

 

Trnovski

BIO2

BIO2

BIO1

 

EKNA2

EKNA2

EKNA1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trnovski gozd:

Prespi se na koči na Čavnu (do nje ni težko priti, če sledite smerokazom od kraja Predmeja naprej- urejena makadamska pot). Zadnja bencinska postaja je v Ajdovščini, zadnja trgovina in bankomat sta v Lokavcu. Vozite previdno. Cesta nas iz Cola do Predmeje vodi med slikovitimi vasmi: Gozd, Kovk, Otlica in Predmeja, kjer se cesta odcepi proti Lokvam in še kasneje v gozdu proti Čavnu. Pot iz MB traja ca. 2 uri in 20 min. Poglejte pot na googlemaps.
 

Snežnik:

Najlažja pot je iz ILIRSKE BISTRICE (preko Mašuna je ponekod težavna gozdna pot!!!), kjer je na glavni cesti ( smer mejni prehod Jelšane) smerokaz za Sviščake (zavijete levo). Potem se vozite ves čas po glavni cesti (kmalu je makadam) in pridete do Sviščakov, kjer se zberemo.Pot iz MB traja ca. 2 uri in 15 min. Poglejte pot na googlemaps.

Žan Cenc, 031-868-660, Snežnik

Andreja Savič, 031-546-755, Trnovski gozd

Spletno mesto za svoje delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih.