BioBlitz

Bio Blitz, dogodek mednarodnih razsežnosti. Gre za poučen, zabaven in družaben izobraževalni dogodek, kjer lahko vsak udeleženec z naravoslovcem, naravovarstvenikom, znanstvenikom, strokovnjakom z določenega področja ali prostovoljcem društva v 24 urah spozna biotsko pestrost določenega območja.

Bio Blitz »24 ur z reko Muro« bo letos potekal od 12. do 13. junija v Veržeju in okolici.

Dogodek pripravlja Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Maribor in Urad za UNESCO, Slovenska nacionalna komisija za UNESCO v sodelovanju z občino Veržej, vrtci, osnovnimi in srednjimi šolami v območni enoti Zavoda RS za šolstvo Murska Sobota.

Namen dogodka je, da skupina znanstvenikov, naravoslovcev in prostovoljcev različnih društev in ustanov skupaj z otroki vrtcev in šol ter domačini 24 ur preživi ob reki Muri. V tem dnevu na terenskem popisu spoznajo biotsko pestrost, posebnosti in lepote reke Mure. Izvedene bodo številne tematske ustvarjalne delavnice za mlajše otroke, za bolj vedoželjne pa bodo pripravljena tudi predavanja in eksperimentalne delavnice.

Oddelek za biologijo, FNM UM, se bo aktivno vključil v dogajanje preko stojnice (promocija), terenskega pohoda ob reki Muri ter z dodatno aktivnostjo, ki jo pripravljamo v sodelovanju s študenti Biologije, Ekologije z naravovarstvom in Izobraževalne biologije ter Društvom študentov naravoslovja.

Vsebinsko-tehnični del programa moramo pripraviti do 24. 4. 2015, zato vabimo k sodelovanju vse zainteresirane študente, profesorje, asistente in druge sodelavce.

Kontaktni osebi: dr. Sonja Škornik in asist. Branko Bakan.

Spletno mesto za svoje delovanje uporablja piškotke. Več o piškotkih.